Medische en verpleegkundige zorgen

Als woonzorgcentrum is er 24/24 permanentie van ons zorgteam. Van bij de opname wordt het zorgdossier ingevuld naar de wensen van de bewoner. Zo wordt het dossier  regelmatig geëvalueerd en aangepast. De zorgequipe zorgt voor de ochtendverzorging, maaltijdbegeleiding, medicatiebedeling, hulp bij het verplaatsen, opvolgen van doktersafspraken, regelen van vervoer, avondverzorging, verschonen, het beantwoorden van beloproepen en zoveel meer.

Aan het hoofd van onze zorgequipe staat de hoofdverpleegkundige. Samen met de adjunct-hoofdverpleegkundige coördineert  zij alle zorg- en verpleegkundige taken.

Verpleging aan huis

Onze eerste “aan huis”-dienst die we hebben opgericht is onze thuisverplegingsdienst. Wij komen graag bij u om alle zorgen te verlenen. En dat voor jong en oud. Wondverzorging, diabetesbehandeling, hulp bij het dagelijks toilet en andere verpleegkundige handelingen vormen voor ons geen probleem. Betalingen worden rechtstreeks verrekend via de aangesloten mutualiteit. Men kan 24/24 terecht bij een medewerker van WZC Huize Wispelaere van waaruit deze dienst wordt georganiseerd.

Kinesitherapie & ergotherapie

In een woonzorgcentrum zijn ook  de paramedische handelingen zeer belangrijk. We trachten dan ook om alle activiteiten die voorheen zo eenvoudig waren, terug bij te brengen of zo lang mogelijk te onderhouden. Interne en externe kinesisten proberen ervoor te zorgen dat iedereen zoveel mogelijk in beweging kan blijven. De ergotherapeut biedt ondersteuning bij de activiteiten van het dagelijkse leven. Zo helpen zij onze bewoners bij het wassen, de maaltijden, het toiletbezoek,.. Maar ook met gerichte activiteiten zoals beweging, denksport, bingo, zingen,… wordt het geheugen gestimuleerd.     

kapsalon & verzorging

In het gebouw is een uitgerust kapsalon gelegen dat uitgebaat wordt door een externe kapster. Een mis-en-plis, permanent of krollen. Het is allemaal mogelijk. Men kan ook terecht bij de pedicure voor voetverzorging. 

Animatie

Dagelijks, ook in het weekend, is er iemand van onze animatiemedewerkers aanwezig. Zij zorgen voor een aangename dagbesteding door aangepaste activiteiten zoals kamerbezoeken, feestjes, optredens. 

Maaltijden

Vele bewoners kijken elke middag uit naar de maaltijd. Deze worden bereid in onze eigen warme keuken met verse producten. We doen beroep op een kok van de firma Aramark. Zij zorgen voor een gevarieerde menu en bieden voor elk dieet een aangepast aanbod.  Een gevarieerde menu houdt ook in dat er wekelijkse een vegetarisch gerecht op de menu staat. Er wordt uiteraard rekening gehouden met de individuele wensen van de bewoners. In de zaal beneden wordt het ontbijt en avondmaal aangeboden in buffetvorm.

Op zondag kan je genieten van vers gebak bij de koffie en op feestdagen staan er ontbijtkoeken, een feestelijke maaltijd en sandwiches op het menu. In het woonzorgcentrum wordt het middagmaal opgediend in de leefruimte op de afdeling waar je woont. Je beschikt op je kamer over een ingebouwde koelkast waarin je al wat je lekker vindt, kunt bewaren.

Tuin

Een goed onderhouden tuin zorgt ervoor dat het fijn  toeven is buiten. Zo voorzien we meerdere wandelpaden en rustpunten buiten. Onze tuin bevat een vijver, een petanque-terrein en een pauwenhok. Ook in de nabije omgeving nodigen trage wegen uit voor een wandeling.

Technische dienst

Technische mankementen zorgen vaak voor ergernis. Iemand van onze technische dienst ptrobeert deze dan ook steeds zo snel mogelijk op te lossen. Een defect kan men aan eender wie van de medewerkers doorgeven  die dan het nodige doet. 

Taverne Den Eglantier

Dagelijks geopend van 10.00 uur t.e.m. 20.00 uur (behoudens uitzonderingen), vindt men op het gelijkvloers “Den Eglantier”. Men kan er terecht voor belegde broodjes, frisse en warme dranken, snacks, pannenkoeken en ijscoupes. Met Den Eglantier richten wij ons ook naar de buurt.    Iedereen is er welkom.

Wasserij

Men heeft de keuze om de kledij van de bewoners zelf te wassen of gebruik te maken van een externe wasserij. Op de 1e verdieping is er ook een wassalon beschikbaar waar men zelf kan wassen en drogen. Jetons kunnen hiervoor aangekocht worden bij de administratie.


Repetitieruimte Fanfareorkest Lebbeke

Op zondagvoormiddag komt er muziek uit onze kelder. Daar in een lokaal repeteert het fanfareorkest van Lebbeke.  Deze repetities zijn wekelijks vrij toegankelijk voor onze bewoners. Tijdens de kersthappening en het tuinfeest vormen zij onze vaste huisband.

Schrijf u in op onze wachtlijst